Salon Piszących w Szkocji

niedziela, 30 września 2007

Nie mam czasu na blog 0907

20 września 2007
Jestem automatem spamujacym


Wczoraj usilowalam sie wpisac na czyjegos bloga, ale ze sie trzeba bylo zalogowac, a ja nieopatrznie kliknelam wyslij zanim podalam haslo, to musialam procedure komentowania powtorzyc od poczatku. Powtorzylam i wyskoczyl mi komunikat: Szybkosc powtornego wpisania komentarza pozwala nam przypuszczac, ze jestes automatem spamujacym.

Ja sobie wypraszam! Tak to mnie jeszcze nikt w zyciu nie nazwal! Nie dosc, ze automat, to jeszcze spamujacy! No, doprawdy!

To, co juz nawet nie mozna szybko pisac na klawiaturze? O, prosze, jak szybko: CiAlIss, VIIaGrA, enlarge your....

Ups.

Lakoma
14 .




18 września 2007
To be or not to be... a cleaner

Tak sie sklada, ze wczoraj byl bank holiday, w zwiazku z czym niektorzy (Buhaj) poszli do pracy, a niektorzy (Lakoma) nie. W zwiazku z niekreceniem sie Buhaja pod nogami postanowilam zrobic generalny porzadek kuchni - takie wiosenne, ups, jesienne porzadki. Wyciaganie wszystkiego z szafek, mycie wszystkiego mocno pachnacymi srodkami, szorowanie kuchenki i lodowki i takie tam.

Nie przesadze, zeszlo mi pol dnia. A myslalam, ze mam mala kuchnie. Myslalam tez, ze mam stosunkowo czysta kuchnie.

I kiedy juz kuchnia lsnila i pachniala, a w piekarniku skwierczaly szaszlyki na obiad, pomyslalam sobie: chwala Bogu, ze jak cale zastepy rodakow na Wyspach, nie zaczelam od pracy jako sprzatacz, dumnie zwany cleanerem. Przysiegam, ja bym tego nie wytrzymala. Bieganie ze szmata to nie dla mnie. Znaczy bieganie codziennie. Bo raz na jakis czas takie generalne porzadki znacznie poprawiaja humor, musze przyznac.

Za to Buhaj rozsypujacy cukier na czysciutkim blacie zdecydowanie pogarsza.

No dobra, i tak go kocham. Ale moglby bardziej po sobie sprzatac.

Lakoma
4 .



13 września 2007
Obrazki ze Szkocji

W niedziele wybralismy sie na wycieczke w Pentlandy i Buhaj znalazl dla Was taki przepis:

Skladniki: 627 891 milionow ton skal
3000 stop lodu
Temperatura piekarnika: 1100 st C
Czas przygotowania: 415 milionow lat
Danie dla wszystkich, ktorzy odwiedzaja Pentlandy


1. Uderzaj skaly az sie roztopia, potem wylej na plaska powierzchnie o grubosci 6000 stop.
2. Przez nastepne 150 milionow lat dodawaj rozne warstwy osadu i zostaw do stwardniecia.
3. Przekroj skaly od Wyspy May do Biggar. Skaly na zachod od przeciecia powinny byc wzniesione na wysokosc kilku tysiecy stop. Pozostaw je na powietrzu na 250 milionow lat.
4. Zeby stworzyc zaokraglone wzgorza i doliny - przykryj 3000 stop lodu i rozmrazaj powoli.
5. Do przybrania uzyj 10 tysiecy lat ludzkiej dzialalnosci.
Wzgorza Pentlandzkie najlepiej podawac z odrobina slonca i duzymi krokami.

A gotowe Pentlandy wygladaja tak:



Lakoma
4 .

Brak komentarzy: